Abonneer je op de RSS feed van Kunsthandel Han Vos

Sanne Sannes

(1937 - 1967)

Is er een fotografie verzamelaar die belangstelling heeft voor 4 foto's en 6 pastels van fotograaf Sanne Sannes (1937 - 1967)? De hier afgebeelde foto foto bevindt zich ook in de collectie van het Rijksmuseum.



De consignatiegever zou graag een redelijk bod ontvangen voor de 10 werken samen.
Sannes maakte met name zwart-witfoto's, met zeer grove filmkorrel. In zijn werk is geen realistische weergave te zien, maar een persoonlijke impressie. Zijn belangrijkste onderwerpen waren jonge vrouwen en erotiek,waarvan wij enkele voorbeelden in voorraad hebben. Heel bijzonder is een dubbel zelfportret, waarvan slechts 1 afdruk gemaakt is.


Sannes overleed op 30-jarige leeftijd als gevolg van een auto-ongeval in Bergen (Noord-Holland), zijn assistent Gerrit-Jan Wolffensperger raakte bij het ongeval gewond. Sannes is begraven in Ugchelen.

Frodo Terpstra maakte over zijn werk en leven de documentaire De vrouwen van Sanne Sannes, die in 2009 werd uitgezonden door Het uur van de wolf. Het aanvankelijk door de documentaire geschetste beeld van een eenzame man, die het gemis aan erotiek en romantiek in zijn eigen leven compenseerde door sensuele foto's te maken van naakte jonge meisjes, kantelt als een model vertelt dat ze een relatie met hem had en die eindigde nadat hij haar bedroog met andere modellen.

Naast foto's heeft hij ook abstracte pastels/gemengde technieken gemaakt, waarvan wij 6 werken in stock hebben.

Kunsthandel Han Vos - Kleine kromme elleboog 6 - 9712 BS Groningen - +31 (0)50 312 35 26