Abonneer je op de RSS feed van Kunsthandel Han Vos

Simon Balyon

(Geb. 1965)

Simon Balyon
1965Wie het werk van Simon Balyon ziet, denkt te maken te hebben met het werk van een schilder uit het eind van de 19de eeuw. Willem Roelofs en Jacob Maris zijn de kunstenaars die Simon hebben geïnspireerd tot het maken van dit technisch moeilijke werk.

Simon Balyon werd geboren in 1965 in Den Haag, waar hij ook zijn jeugd heeft doorgebracht. Hij is vaak te vinden aan het strand of bij de vissershaven van Scheveningen. Het is dan ook niet vreemd dat veel van Simons onderwerpen aan de zee zijn ontleend.

Na enige jaren als timmerman te hebben gewerkt begreep hij dat hij dit vak niet zijn hele leven wilde uitoefenen en hij nam ontslag. De lucht van de olieverf beviel hem wel en hij meldde zich bij zijn oudere broer Nanne Balyon , die hem de eerste kneepjes van het schildersvak bijbracht. Na enige jaren handelswerk te hebben gemaakt, kwam hij bij zijn leermeester Hans van Moerkerken terecht, één van Hollands beste landschapsschilders.


Er is een groeiende belangstelling voor zijn werk, dat niet alleen in Nederland, maar ook in belangrijke galeries in België, Duitsland en in de VS wordt verkocht.

bron; Hans van Moerkerken fine-art

Kunsthandel Han Vos - Kleine kromme elleboog 6 - 9712 BS Groningen - +31 (0)50 312 35 26