Abonneer je op de RSS feed van Kunsthandel Han Vos

Ben Walrecht

(1911-1980)

Bernardus Hermannus David 'Ben' Walrecht (Groningen, 6 mei 1911 - Hilversum, 14 september 1980) was een Nederlands impressionistisch kunstschilder en beeldhouwer.
Hij volgde de kunstnijverheidsopleiding aan de Academie Minerva. Daarna was hij werkzaam als reclame-ontwerper. Hij schilderde vooral Groninger stadsgezichten, landschappen (met name rond het water) en portretten. In 1936 sloot hij zich aan bij het kunstenaarscollectief De Ploeg. Werk van Walrecht verscheen onder andere in het Zwart-Wit boek, samengesteld door Hendrik Werkman. Zijn passie voor het water leidde tot de aankoop van een schip, de "Catharina", waarop hij ging wonen, en waarmee hij 's zomers met George Martens en Johan Dijkstra door Friesland zeilde.
Na de Tweede Wereldoorlog legde Walrecht zich meer toe op de beeldende kunst. Hij werkte in allerlei verschillende materialen: steen, hout, klei, brons en beton. Alhoewel hij tot 1952 met De Ploeg exposeerde werkte hij na de oorlog vooral buiten Groningen, vooral in Amsterdam, Enkhuizen en Loosdrecht.
Werk van Walrecht is onder andere te zien in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen en het Groninger Museum.

Kunsthandel Han Vos - Kleine kromme elleboog 6 - 9712 BS Groningen - +31 (0)50 312 35 26