Abonneer je op de RSS feed van Kunsthandel Han Vos

W van Kampen

(1939)

Amsterdam, 1939

W. van Kampen is een pseudoniem van Jacques van Eck. Van Eck werd op 30 maart 1939 geboren te Amsterdam. Na de middelbare school volgde hij aan de kunstacademie (ABKA) te Arnhem een opleiding Edelsmeden. Daarna ging hij naar de HTS te Amsterdam voor een opleiding Mechanische Technologie, waarmee hij bij IBM, waar hij 34 jaar gewerkt heeft, aan de slag kon. Gedurende deze werkzaamheden, besteedde hij al zoveel hij kon, zijn vrije tijd aan het schilderen.

Na deze IBM-periode kon hij helemaal ongestoord zijn tijd schilderend doorbrengen. De stijl die hem het meest aanspreekt is de Romantiek. Vooral werk van B.C. Koekkoek, Andreas Schelfhout, Willem Roelofs en Van Borselen inspireert hem zeer, dit is in zijn schilderijen ook vaak duidelijk terug te zien.

Landschappen en Zeegezichten zijn steeds terugkerende onderwerpen in zijn werk. Naast schilderijen in olieverf, heeft Van Eck ook vele etsen en pentekeningen gemaakt. Tevens heeft hij diverse illustraties voor boeken en dagbladen en ook ontwerpen voor munten gemaakt.

Na zijn verhuizing naar Limburg is hij lid geworden van de kunstkring “Henri-Jonas”, gevestigd in het streekmuseum te Valkenburg.

Veel van zijn schilderijen signeert Van Eck met de naam W. van Kampen.

Kunsthandel Han Vos - Kleine kromme elleboog 6 - 9712 BS Groningen - +31 (0)50 312 35 26